qui som

Equip del grup Avalnorm

 

Joan Costa Carreras

Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Girona (2005). Professor titular del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra. Des de l’any 1986 es dedica a tasques diverses relacionades amb la formació i l’avaluació d’assessors lingüístics. Coautor dels llibres Manual d’estil. La redacció i l’edició de textos (4a ed. esm. i augm.; Eumo: Universitat de Barcelona: Universitat Pompeu Fabra: Associació de Mestres Rosa Sensat; 2009) i Curs de correcció de textos orals i escrits. Pràctiques autocorrectives (3a ed., Barcelona, 2006).

 

Carme Bach

Doctora en lingüística per la Universitat Pompeu Fabra (2001) amb la tesi El connectors reformulatius catalans: anàlisi i proposta d’aplicació lexicogràfica i llicenciada en filologia catalana (1994). És professora lectora del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF i membre del grup GRAEL del mateix departament on fa docència de Llengua catalana i Ús comparat català-castellà. La seva recerca està relacionada amb l’anàlisi del discurs i els processos d’aprenentatge de llengües.

 

Elisenda Bernal

Doctora en lingüística per la Universitat Pompeu Fabra (2000) i tècnica en docència amb TIC per la Universitat Oberta de Catalunya (2006). És professora lectora del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix docència de llengua catalana, tècniques d’expressió oral i edició i revisió de textos. La seva recerca se centra en l’àmbit de la morfologia lèxica, la neologia i la lexicografia.

 

Aina Labèrnia i Romagosa

Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra, té un màster en Lingüística i Aplicacions Tecnològiques i és professora de les assignatures d’Edició i Revisió, i de Traducció entre les Llengües Catalana i Espanyola a la UPF. Ha traduït diverses novel·les i ha escrit, individualment i amb altres autors, publicacions sobre l’avaluació de la implantació de la normativa. Actualment, cursa el doctorat en Comunicació Lingüística i Mediació Multilingüe a la UPF i gaudeix d’una beca (PIF). La tesi que té en curs tracta sobre els factors que afavoreixen l’aparició de les formes sintàctiques no normatives en les produccions escrites en català dels alumnes de Traducció i Interpretació de la UPF.

 

David Paloma i Sanllehí

Doctor en Filologia Catalana i professor de llengua a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit, juntament amb altres autors, diverses obres relacionades amb les ciències del llenguatge, sobretot d’ortoèpia i de lexicografia. En són exemples el Diccionari de pronunciació en català (2000),el Diccionari de dubtes i de barbarismes (2008), la Guia fonètica per a les televisions locals (2009) i el Diccionari de dubtes del català oral (2011). S’encarrega també de les ressenyes dels llibres de llengua en diversos mitjans de comunicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s